14 de setembre 2012

Les persones que llegeixen les etiquetes es mantenen més primes, sobretot, les dones

Un estudi internacional liderat per investigadors de la Universitat de
Santiago de Compostela ha trobat una relació entre la lectura de la
informació nutricional dels productes d'alimentació i la prevenció de
l'obesitat. L'estudi es publica en la última edició de la revista
'Agricultural Economics'.
Segons la notícia publicada pel SINC (vegeu referència a sota)
l'estudi "assegura que la lectura de l'etiquetat de productes
d'alimentació guarda relació con la prevenció de l'obesitat, sobre tot
en dones. Segons l'estudi, elaborat amb dades dels Estats Units, les
consumidores que consulten aquest tipus d'informació pesen gairebé 4
quilograms menys [que la resta]."

En aquest tipus d'estudis però, sempre s'ha de tenir en consideració
que les dades no mostren una causa-efecte (per simplificar: 'si
llegeixo l'etiqueta estaré més prim') sinó una relació estadística que
fàcilment pot estar motivada pel fet que, precisament, les persones
que acostumen a llegir les etiquetes nutricionals són les que estan
més preocupades per la seva salut i per evitar el sobrepès.
En qualsevol cas, podem estar d'acord amb els autors quan afirmen que
el resultat del seu treball implica que les campanyes d'educació
sanitària haurien de fer servir les etiquetes nutricionals com a un
dels instruments per reduir l'obesitat.

Article publicat a SINC, Servicio de Información y Noticias
Científicas: http://tinyurl.com/8brfokg
Abstract a 'Agricultural Economics':
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1574-0862.2012.00586.x/abstract