15 de setembre 2012

El sou (petit) dels joves investigadors. Segona part i petició de disculpes


L'entrada publicada en aquest bloc el passat 7 de setembre 'Els 250 millors investigadors novells cobraran menys de 900 euros al mes' ha estat força comentada a la xarxa. Un exemple del seu impacte es pot veure al servei Menéame, on la versió en castellà d'aquesta entrada (del bloc Ciencia y Medio Ambiente http://jelcacho.wordpress.com/ ) va superar el miler de lectures en quatre dies. En total, en castellà i català, aquest apunt ha tingut més de 3.000 visualitzacions en una setmana.
A partir dels molts comentaris llegits, alguns dels quals critiquen el sensacionalisme de la notícia i sobretot del seu titular, he de deixar per escrit una modesta petició de disculpes per a tots aquells que hagin vist una mala pràctica periodística o alguna mala intenció. Reconec que les crítiques poden tenir raó si ens centrem en el tracte una mica demagògic de l'inici d'aquesta entrada del bloc, tot i que cal recordar que és un bloc personal no un mitjà d'informació tradicional. També és cert que això de 'els 250 millors investigadors novells' pot portar a engany. Posant una mica d'ironia diria que cal esperar que aquests ajuts vagin a parar als millors i no als pitjors investigadors novells que intenten completar la seva tesi doctoral.
En tot cas, que quedi constància que la principal intenció d'aquesta entrada del bloc era destacar que dedicar-se a la recerca científica "no és una ganga" (manllevant el títol del llibre de l'estimat Paco Candel) i que la societat i els seus representants polítics han de esforçar-se per salvar aquesta part tan important de la cultura (sí, la ciència és cultura).

1 comentari:

Unknown ha dit...

No entenc perquè has de demanar disculpes. Per considerar que 900€ al mes es un sou baix per a un llicenciat o per supossar que les beques de la Generalitat van a parar als millors candidats?

I aquella gent que s'ha molestat, que no saben que la major part dels bons científics espanyols té un bon salari perquè no treballa al seu país?