25 de febrer 2013

L'Institut de Salut Global de Barcelona ensenya a comunicar millor la ciència a través d'Internet

L'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) ha donat a conèixer a la seva pàgina web i Twitter un interessant iniciativa per millorar les habilitats de comunicació dels científics a través d'internet i, en general, la comunicació de la ciència.

Els responsables d'aquest centre de prestigi internacional en treballs com la vacuna de la malària han elaborat en concret un document on expliquen i resumeixen alguns consells per fer més efectiu i atractiu el redactat de textos destinats a ser publicats a la xarxa. Els consells es presenten en format .ppt (PowerPoint i similars) i, segons els seus creadors, "estan especialment pensats per a investigadors i membres de la comunitat científica"; tot i que pot ser molt útil per a tot tipus de comunicador i el públic en general.

Una de les primeres recomanacions del document és elaborar textos breus i recordar que habitualment, els lectors no van més enllà del 30% dels documents escrits en les pàgines web, podeu accedir al document a través de l'enllaç de la part inferior.

Dissortadament, no hem pogut trobar la versió en català d'aquest interessant document.

Accès al document: http://tinyurl.com/a3aaxbf
http://www.slideshare.net/ISGlobal/cmo-escribir-para-internet