18 de febrer 2013

L'entrada en vigor de les lleis contra el tabac també van reduir els parts prematurs


L'aplicació de la prohibició de fumar en llocs públics a Bèlgica va anar acompanyada d'una reducció del nombre de parts prematurs, segons un estudi d'experts de la Hasselt University que publica aquesta setmana la revista 'Bristish Medical Journal'.

A Bèlgica, la legislació antitabac es va executar en tres fases. En la majoria dels llocs públics i llocs de treball al gener de 2006; en els restaurants, el gener de 2007; i en els bars que serveixen menjar al gener de 2010. Els investigadors van analitzar 606.877 parts a 24-44 setmanes de gestació a Flandes des de 2002 i 2011 i van detectar que el risc de part prematur -menys de 37 setmanes de gestació- s'havia reduït després de la introducció de cada fase de la prohibició de fumar. Un procés no detectat en els anys o mesos anteriors a les prohibicions.

Els resultats mostren una reducció en el risc de naixements prematurs d'un 3,13% l'1 de gener de 2007 (prohibició de fumar en restaurants), i una major reducció en el risc de 2,65% l'1 de gener de 2010 (prohibició de fumar als bars que serveixen menjar). Els investigadors apunten que aquests canvis no poden ser explicats per altres factors -tant a nivell individual, com l'edat de la mare i l'estatus socioeconòmic- ni pel nivell de la població o els canvis en la contaminació de l'aire i les epidèmies de grip.

Article a BMJ: http://tinyurl.com/bu8hm3x