08 de gener 2013

Les persones de nivell socioeconòmic baix prenen massa sal

Les persones de nivell socioeconòmic baix prenen aliments amb més sal que els ciutadans de nivell alt, segons un estudi d'experts de la Warwick Medical School que publica aquesta setmana la revista 'BMJ Open journal'. Per simple casualitat, aquest resultats coincideixen amb l'estudi que comentàvem en l'apunt anterior d'aquest bloc "Els treballadors amb salaris més baixos tenen més hipertensió, sobretot les dones i els joves".
L'estudi de l'Escola de Medicina Warwich ha comparat les dades 2.105 homes i dones britàniques de 19 a 64 anys i conclou que, independentment de condicionants com el geogràfic (a Escòcia es pren més sal que a la resta de les illes Britàniques), les persones que mengen aliments amb més sal són les que tenen un nivell cultural més baix i treballen en ocupacions manuals.
Una de les conclusions de l'estudi indica que els grups amb desavantatges econòmiques i socials tendeixen a tenir una dieta poc saludable (barata i sovint de baixa qualitat); és a dir, amb nivells alts de greixos, molta sal i moltes calories.

Article a 'BMJ Open Journal': http://ves.cat/cbHT