04 de gener 2013

Els treballadors amb salaris més baixos tenen més hipertensió, sobretot les dones i els joves

Les treballadors que tenen els salaris més baixos tenen un major risc d'hipertensió que els treballadors amb els salaris més alts, segons un estudi donat a conèixer per investigadors de la Universitat de Califòrnia a Davis (EUA). Les diferències més importants es donen entre les dones i el conjunt de treballadors d'entre 25 i 44 anys, indica l'estudi publicat aquest mes a la revista 'European Journal of Public Health'.
Estudis anteriors havien relacionat indicat que les persones de nivell socioeconòmic més baix tenen un risc d'hipertensió més elevat però aquest és el primer estudi que se centra específicament en els salaris. Encara que pugui semblar una ironia, els investigadors calculen els beneficis per a la salut públic que podria suposar un augment dels salaris, començant pels salaris mínims fixats pels governs.  
Els investigadors no detallen les causes o mecanismes que poden fer que les persones amb salaris més baixos tinguin més problemes d'hipertensió però, sense poder entrar en detalls, és evident que l'alimentació i els hàbits de vida, diferents en les persones amb salaris alts i baixos, han de tenir una forta influència en aquest fenomen.

Nota de premsa de la UCDavis http://www.ucdmc.ucdavis.edu/publish/news/newsroom/7334
Informació general: http://ves.cat/b-kU