16 de gener 2013

Debat a 8TV sobre el gran èxit de la temporada, la campanya 'Envàs, on vas'

El debat sobre la campanya 'Envasonvas' continua amb força a molts mitjans de comunicació i, el que potser és encara més important, al carrer. Mai com ara s'havia donat una impacte social tan important en una campanya publicitària/informativa relacionada amb el medi ambient, potser amb l'únic precedent del 'Capità Enciam (personatge de ficció i minisèrie de TV3, del 1994).
A més, 'Envasonvas' ha obert una polèmica interessant i fins a cert punt important. En aquest cas però, cal recordar que polèmiques sobre residus, a Catalunya, hi han hagut un munt; des dels abocaments il·legals i el fracassat Pla de Residus del 1989, fins a l'abocador del Garraf, les incineradores o les bosses de plàstic. 

Aquest vespre al programa '8 al Dia' de 8TV, dirigit per Josep Cuní se n'ha parlat també del tema, amb la modesta participació de l'editor d'aquest bloc.
Tot plegat, cal desitjar que la campanya serveixi per que la societat sigui cada vegada més conscient de la necessitat de gestionar correctament els residus que produeix. Cal reduir la producció de residus i cal recollir els residus de la forma més eficient, amb l'objectiu d'evitar l'abocament i la contaminació. La campanya no ho solucionarà tot, però ens pot ajudar a parar més atenció sobre la nostra activitat i el nostre impacte sobre el medi ambient. 
Enllaç amb el vídeo del debat a '8 al dia':
 http://www.8tv.cat/8aldia/videos/els-ecologistes-demanen-retirar-la-campanya-envas-on-vas/