07 d’octubre 2008

Com s'anuncien les actuacions de l'ACA?

El professor Narcís Prat firma avui a 'El Periódico' un article on anuncia l'inici de les proves per portar aigua de la depuradora del Prat aigües amunt del Llobregat (seguiment d'una notícia publicada en plena crisi de la sequera) i, d'altra banda, el projecte de fer una actuació similar al Besòs.

La notícia més important, però, podria ser que el professor Narcís Prat s'ha convertit en l'home fort i portaveu de les actuacions de l'ACA (i el departament de Medi Ambient). De fet, ni l'ACA ni el DMAiH han informat dels dos temes indicats en l'article de firma de Narcís Prat. Per exemple, el esborrany 6.0 del Pla de Recuperació d'Aigües de Catalunya (de juny del 2008) no parla de recuperar l'aigua de la depuradora del Besòs portant l'aigua riu a munt...

No m'hauria de sorprendre però, una vegada que tenen una notícia... l'ACA i el DMAiH callen i deixen l'exclusiva al professor Prat (a qui, d'altra banda, considero un magnífic científic).

Més curiositats de la (dura) vida dels periodistes ambientals...

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Lamento dir-te que el Sr. Prat no s'ha apuntat l'exclusiva.
El Sr. Prat escriu un article com a reacció del que el mateix diari va publicar el passat dilluns 6 d'octubre:

"La Generalitat estudia reciclar l'aigua de la depuradora del Besòs".
Pàgina 20.

Quim ha dit...

Gràcies, Anònim. D'acord, la meva nota no hauria de incloure la paraula 'exclusiva' (propietat de 'El Periódico'), m'hauria de limitar a constatar que Narcís Prat anuncia dues actuacions de les quals, ni l'ACA i el DMAi H han informat oficialment.
(D'altra banda, potser no cal pensar molt per saber d'on ha pogut sortir aquesta 'exclusiva')

Anònim ha dit...

Efectivament, no cal pensar gaire. Descartant que el/la periodista sigui la versió catalana d'en Bob Woodward i d'en Carl Bernstein, cal suposar que la 'exclusiva' l'ha obtingut, com acostuma a passar amb totes les exclusives, d'alguna font interessada. L'ACA, el DMAiH o l'EMMA.

Res nou, d'altra banda.

A mi l'article del Sr. Prat em sembla una manera de pressionar per a fer el terciari del Besòs.

Salut i felicitats per la feina feta.

Anònim ha dit...

D'altra banda, Joaquim, en el document que al.ludeixes (Programa de Reutilització d'Aigua a Catalunya) sí hi surt citada l'actuació a llarg termini, i a valorar, del terciari del Besòs.

Quim ha dit...

Benvolgut anònim, no havia pogut pujar el teu comentari per problemes de temps. Ara que ja l'he penjat, t'hauré de donar de nou la raó (a mitges, si m'ho permets). D'una banda, des de l'ACA em van detallar ahir que el document que menciono en el meu comentari no és el 6.0 sinó el 2.6 (perdò). D'altra banda, com tu dius, també em van fer veure que en la pàgina 34 d'aquest document, que correspon a un dels annexes, s'indica textualment: " BESÒS Tractament terciari i canonades d’impulsió usos ambientals i munipals A valorar ". Ara podria dir que, en la meva modesta opinió, l'article firmava Narcís Prat a El Periódico explicava el projecte millor que el document oficial de l'ACA.

Anònim ha dit...

At your service, Sir.