18 de març 2013

Obama proposa invertir 2.000 milions de dólars en recerca en energies renovables i eficients


El govern del Estats Units proposarà al Congrés d'aquest país la creació d'un Fons de Seguretat Energètica dotat amb 2.000 milions de dòlars per finançar la investigació i desenvolupament de tecnologies d'energia renovable i eficient, segons va anunciar divendres passat el president Barack Obama durant una visita al Laboratori Nacional Argonne, a Chicago.

El nou fons recaptaria uns 200 milions de dòlars anuals -durant els pròxims 10 anys- de la venda de llicències i permisos de les explotacions de petroli i gas als Estats Units. Els diners serien invertits en la recerca en energia solar, biocombustibles i vehicles elèctrics, entre d'altres. Un de les àrees que hauria de rebre més ajudes d'aquest fons, segons va destacar el president Obama, seria la de creació de bateries per a vehicles elèctrics, una de les especialitats del Laboratori Nacional Argonne.

La proposta de creació del nou fons de suport a les energies renovables va ser presentat per un grup de científics i consultors independents especialitzats en energia i ara haurà de superar l'oposició dels representants del partit republicà, que ja han advertit que es negaran a la creació de cap nou impost sobre les energies fòssils.

Més informació: http://www.whitehouse.gov/infographic/energy-security-trust
http://news.sciencemag.org/scienceinsider/2013/03/obama-touts-energy-research-at-a.html