15 de març 2013

Europa i Rússia treballaran conjuntament en la recerca a Mart; España abandona l'espai

Simulació del futur robot ExoMars


L'Agència Espacial Europea (ESA per les sigles en anglès) i l'agència espacial federal russa, Roscosmos, treballaran de forma conjunta en el programa ExoMars, que enviarà dues naus al planeta Mart previsiblement els anys 2016 i 2018, segons el protocol firmat dijous pels representants de les dues agències espacials.

La prioritat científica d'aquest projecte és determinar si alguna vegada va existir vida a Mart. ExoMars també permetrà posar a prova tecnologies clau desenvolupades per la indústria europea, com sistemes d'aterratge, vehicles d'exploració o tècniques de perforació i preparació de mostres, que seran essencials per preparar el proper gran pas en l'exploració robòtica de Mart: una missió que porti mostres de tornada a la Terra.

Per la seva banda, el govern espanyol ha aplicat durant els dos últims anys una forta retallada en les inversions en la recerca i projectes espacials i no participarà en cap nou projecte de l'Agència Espacial Europea, segons va indicar el passat 22 de febrer Luis Valero, Secretario General de Industria i delegat d'España a l'ESA.

+Informació:
www.esa.int/esl/ESA_in_your_country/Spain/ExoMars_La_ESA_y_Roscosmos_exploraran_Marte_juntas
http://www.infoespacial.com/?opinion=espana-recorta-un-75-su-inversion-en-el-sector-espacial

----------  Visiteu també:  www.comunicaciencia.cat   -------------