19 de febrer 2013

Nova plataforma de divulgació de la ciència per als joves, promoguda per joves investigadors

Portada de la nova pàgina web de divulgació 

Un equip de joves investigadors de l´Institut de Biologia Evolutiva (IBE), coordinat per Josefa González, ha posat en marxa la plataforma de divulgació de la ciència a través d'internet La Ciència Al Teu Món (http://lacienciaalteumon.cat). L'equip promotor destaca que, a diferència d'altres webs que se centren en la difusió de continguts científics, La Ciència Al Teu Món vol "posar-se a la pell dels joves per mostrar-los la importància i les implicacions de la ciència en la seva vida quotidiana".

El llançament de la plataforma té com a protagonista el projecte de recerca "Com s'adapten els organismes al seu ambient?" que s'està desenvolupant actualment a l'IBE (UPF-CSIC), en col·laboració amb la Universitat Stanford (EUA). Aquest projecte és el primer d'una sèrie de continguts de divulgació científica dirigits a joves per tal de facilitar la comprensió de la recerca que es fa ara mateix a Catalunya i de la seva importància en el dia a dia dels joves. L'equip promotor està format per joves científics de l’Institut de Biologia Evolutiva, de comunicadors professionals i de professionals del videojoc i el contingut de la plataforma està orientat a joves de 12-16 anys.

La Ciència Al Teu Món compta amb el suport de la Secretaria d'Universitats i Recerca, Departament d'Economia i Coneixement,  Generalitat de Catalunya i de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). A més,  per garantir l'èxit d'aquesta iniciativa i assolir un canvi global, La Ciència Al Teu Món estableix també aliances amb el sector empresarial.