04 de febrer 2013

Els homes que miren massa la televisió tenen un esperma de baixa qualitat

Els homes que miren la televisió més de 20 hores a la setmana tenen un 44% menys d'espermatozoides actius en el seu esperma (en relació a la mitjana de la població masculina). Per contra, els homes que fan 15 hores o més d'exercici físic a la setmana tenen un 73% més d'espermatozoides actius. Aquestes són les conclussions d'un estudi d'experts de la Harvard School of Public Health (HSPH) que publica avui la 'British Journal of Sports Medicine.
Els investigadors han estudiat les dades de 189 homes de 18 a 22 anys i han pres com a mesura del sedentarisme l'hàbit de mirar la televisió. No és la primera vegada que el sedentarisme s'associa amb la mala qualitat del semen però aquest és un dels primers estudis en què s'indica directament l'hàbit televisiu com a indicador dels possibles problemes de fertilitat masculina. 

1 comentari:

Lectora corrent ha dit...

I els que fan servir molt el portàtil damunt les cuixes, també. Aquella escalfor continuada no és recomanable per a les seves glàndules reproductores. Ara no tinc la referència a mà, però recordo que en vaig escriure al bloc arran d'un treball publicat que arribava a aquesta conclusió. De fet, no és estrany perquè si els testicles són en unes bosses fora del cos és perquè no els convé la calor de l'interior.