05 de juliol 2012

Crítiques d'un científic al reportatge de TV3 'Què mengem?'

El professor Abel Mariné publica al bloc Butlletí de l'Institut
d'Estudis Catalans (juliol 2012) un interessant article sobre el
reportatge 'Què mengem?´ emès recentment per TV3. Mariné analitza el
contingut del reportatge i argumenta una visió molt crítica amb
algunes de les afirmacions exposades en aquest treball periodístic.

Molt sovint, els programes de televisió que més èxit tenen són els que
fan grans denúncies o afirmen destapar grans escàndols. Cal recordar
però que en televisió s'entén per 'èxit' l'audiència calculada, no
necessàriament el rigor i l'equanimitat del contingut del programa o
reportatge en qüestió.

El professor Abel Mariné s'atreveix a anar contracorrent (la moda és
ara criticar-ho tot i dir que tot està molt malament) i demana als
responsables de programes com 'Què mengem? i de TV3 que tinguin cura
del tractament que fan de temes tan importants com l'alimentació i la
salut. Una reflexió interessant per al conjunt de la professió
periodística i la societat en el seu conjunt.

Article d'Abel Mariné:
´'De l'aspartam i del que mengem: informar o alarmar?
http://www.iec.cat/activitats/butlleti/detall_opinio.asp?id_noticies=549&numero=166

Reportatge 'Què mengem', emès per TV3: http://www.tv3.cat/videos/4106739

1 comentari:

Jordi ha dit...

L`aspartam se sap que es perillòs com els colorants, conservants... peró encara es fan servir. No es pot creure en unes posicions quan se sap una cosa i no es fa res.
Quan tots els productes perillosos per a la salut estiguin fora del comerç, ja que la salut está endavant sobre els guanys de les empreses, dons ja podriem ser feliços.