05 d’octubre 2011

Quatre centres de recerca de Catalunya entre els vuit millors de l'Estat

El ministeri de Ciència i Innovació acaba de donar a conèixer la
llista de vuit centres reconeguts pel programa Severo Ochoa. Quatre
d'aquests centres són de Catalunya.
http://tinyurl.com/5s47aa7
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/15-ciencia/460738-quatre-centres-catalans-en-lelit-cientifica-estatal.html

P.D. Després de donar-se a conèixer la designació de vuit centres de tot l'Estat amb la distinció Severo Ochoa -un programa que promou el ministeri-, els directors de dos destacats centres de recerca catalans, el CRG i l'ICIQ, -centres no distingits pel Severo Ochoa, van posar el seu càrrec a disposició del director general de Recerca -de la Generalitat-. La direcció general de Recerca no va acceptar aquesta renúncia o dimissió i ha ratificat en el seu càrrec aquests directors.


No entenc del tot els motius d'aquesta suposada dimissió, entre d'altres coses perquè els mèrits científics i el prestigi del CRG i l'ICIQ -i el treball dels dos directors- estan àmpliament demostrats.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si:
a) com vostè diu "els mèrits científics i el prestigi del CRG i l'ICIQ -i el treball dels dos directors- estan àmpliament demostrats"
b) el CRG i l'ICIQ són dos dels quatre millors centres d'investigació d'Espanya segons els rànkings internacionals (LaVanguardia en la seva edició digital)
Llavors la pregunta que se'm planteja és per què no han estat sleccionats?
Jo també hagués dimitit per mostrar el meu rebuig a un sistema incapaç de reconèixer els mèrits dels millors centres de recerca del seu propi país. No vull entrar a valorar els centres catalans que han estat seleccionats en detriment d'aquests ni molt menys els espanyols, però assegurar que són millors que el CRG, si us plau no em facin riure que després em fa mal la panxa.
Per evitar males interpretacions, no treballo ni al CRG ni a l'ICIQ, però si he estat treballant a alguns dels centres premiats.