09 de setembre 2011

El gran estiu també per a les puputs a la Costa Brava

Gran estiu de vacances també per a les puputs (Upupa epops). Com a mínim a la Costa Brava -Vall d'Aro- feia molts anys que no es veien tants exemplars d'aquesta atractiva espècie com aquest estiu.
A més d'aquesta fotografia, us adjunto un video on es veu la mare alimentant al seu fill més aprofitat (a la seva edat ja podria viure pel seu compte, com la resta de germans, però continua esperant que la mare li posi el cuc a la boca, no us ho perdeu).

Algun especialista pot confirmar si la visita  de puputs ha estat també  massiva en altres punts de Catalunya?
En tot cas, si les mallerengues van ser  l'alegria de la primavera, les puputs han estat l'atracció de l'estiu per a la nostra familia.

http://www.youtube.com/watch?v=RlIugERqDDo



2 comentaris:

Lectora corrent ha dit...

Molt bonica! I el fill, tan ganàpia i esperant encara que l'alimenti la mare... (com alguns espècimens humans, però). S'ha deixat filmar de prop o tenies el zoom?

Quan passàvem els estius a Arenys de mar, un cop va entrar una puput al garatge. Quan la vam agafar, estava molt espantada. La vam dur a la terrassa i la meva mare, que tenia la mà trencada per tractar tota mena d'animals, va aconseguir tranquil·litzar-la. Finalment, la puput, des de les mans de la meva mare, va arrencar el vol i va ficar-se en el bosc de costat de casa. Després, cada cop que veia pel jardí una puput, pensava si seria la "nostra".

Quim ha dit...

Les puputs sovint tenen mitja dotzena de cries cada any. Per tant, em va semblar interessant aquesta observació -durant més de dues setmanes- d'una mare donant de menjar només a una cria que l'acompanyava a tot arreu (estic segur que sempre era la mateixa cria perquè tenia una ploma a l'ala molt singular. El video i la foto estan fetes amb zoom des d'uns 8-10 metres de distància.