25 de gener 2011

Nova directora de qualitat ambiental i punt final al límit dels 80 km/h

El govern nomena Assumpta Farran, nova directora general de Qualitat Ambiental. Des d'aquest càrrec, Farran presidirà la comissió rectora de seguiment del pla de millora de qualitat de l'aire a la regió metropolitana. La comissió rectora ha de revisar aquest pla i, molt possiblement, anul·lar de forma immediata el polèmic límit de velocitat a 80km/h.
 
Article de E.Ansola i J.Elcacho publicat a El Punt i Avui. 25-01-2011
A banda d'aquest nomenament i de la decisió del govern, que el conseller Felip Puig explicarà en detall dilluns dia 31, una reflexió personal:
Quan governava el tripartit i ICV-EUiA era responsable de Medi Ambient i d'Interior, bona part dels mitjans de comunicació es van sumar a la crítica del '80km/h'. Molts d'aquests mitjans feien una crítica barroera, sense entrar a analitzar ni la proposta, ni els estudis, ni els possibles resultats.
Ara que governa CiU sembla que molts mitjans i periodistes han descobert les bondats del límit dels 80km/h i critiquen la decisió del govern; també en aquest cas de forma superficial, sense revisar els arguments i les dades amb una mica de detall.