05 d’octubre 2009

Una monja contra la gestió de la grip A. Opinions, mitges veritats i falsedats

Teresa Forcades, una monja que s'ha posat de moda durant els últims mesos per les opinions respecte a múltiples temes d'actualitat, protagonitza ara un video de gairebé una hora explicant els seus dubtes i crítiques a la gestió de la crisi de la grip A.

http://tinyurl.com/teresaforcadesgrip

Veig dos aspectes importants en aquest tema que no he pogut destacar a l'article:
- Cada vegada és més evident que la comunicació social s'està desplaçant des dels mitjans tradicionals a internet. Ara tothom pot intentar fer forat amb les seves interpretacions de la realitat de forma autònoma. Aquesta alternativa té els seus beneficis però també els seus perills. L'allau de missatges amb 'rumors' i informacions falses a través d'internet és constant i, si afecta a la salut de les persones, cal estar molt vigilants.
- Teresa Forcades comunica molt bé però no estic gens d'acord amb les seves explicacions sobre la gestió de la crisi de la grip A. No estic d'acord amb la relació del suposat cas de contaminació de vacunes Baxter amb la crisi de la grip A. Crec que és mentida que l'OMS hagi canviat la denominació de 'pandemia' amb interessos foscos respecte a la grip A. Em sembla que és als que els governs estiguin preparant una vacunació obligatòria de la grip A, sota perill de multes o presó. No comparteixo la seva explicació sobre els adjuvants de la vacuna de la grip A -utilitzats amb seguretat en altres vacunes-. No estic d'acord amb la explicació que fa de la ILP sobre els transgènics a Catalunya.
Estic d'acord amb Teresa Forcades que els ciutadans han de tenir informació i opinió pròpia sobre temes de salut però dubto que la seva intervenció en el tema de la vacuna de la grip A --com abans, en el tema de la vacuna del papil·loma--, serveixi realment per aclarir la situació.