28 de febrer 2014

L'equip del doctor Joan Massagué fa un nou pas en la solució del problema de la metàstasi

El periodista científic Josep Corbella destaca avui en un article a La Vanguardia (vegeu la versió a l'edició digital) l'estudi dirigit per l'equip del doctor Joan Massagué, al Memorial Sloan Kettering de Nova York, sobre el descobriment un posible origen de las metàstasis.

El treball de recerca ha estat publicat a la revista Cell i suposa un avenç important la solució d'un principals problemes relacionats amb el càncer.


Breu comentari per a 'El Món a RAC-1', 28 de febrer de 2014

"El càncer amaga encara molts secrets però potser una de les peces clau en aquest conjunt de malalties que denominem càncer és la metàstasi. Fa dècades que els científics tracten d’entendre com i per què es reprodueix un procés tumoral en un òrgan o en un teixit diferent de l’afectat inicialment per un càncer. La resposta no és fàcil.

Durant els últims anys s’han aconseguit avenços molt importants en el tractament de pràcticament tots els tipus de tumors. La supervivència de les persones afectades per aquestes malalties ha augmentat i en molts casos es parla fins i tot de curació definitiva.

Però hi ha detalls que encara se’ns escapen i per això continuen morint persones que havien guanyat les primeres batalles de la malaltia.

I un d’aquest elements que se’ns escapen és la metàstasi. La investigació que publica l’equip del doctor Massagué a la prestigiosa revista científica Cell ens obre una nova via d’esperança.

Hi ha moltes qüestions a resoldre però volem creure que una de les barreres més importants en la lluita contra el càncer ha començat a caure".

Joaquim Elcacho, periodista científic i coordinador de La Vanguardia Natural