05 de gener 2014

Finixer, una xarxa social d'esportistes amb base a la Universitat Autònoma de Barcelona

Finixer és una rara avis a l'edifici Eureka del Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra. En un ambient clarament dominat per les empreses biotecnològiques, Finixer es dedica a activitats completament diferents, barrejant dos camps d'actuació que atreuen molt els joves -també els joves científics-: l'esport i la informàtica.

En molts casos, aquestes dues passions es reserven per a les estones lliures, però en la vida d'Eric Teruel, van una mica més lluny. Teruel practica atletisme des que tenia nou anys -ara n'ha fet 30- i és llicenciat en Enginyeria Informàtica per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en emprenedoria i innovació per la Universitat Pompeu Fabra.

Per casualitats de la vida, Eric Teruel va treballar durant algun temps en el departament de transferència de tecnologia de l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA-CSIC), on va començar a descobrir que hi havia sortides professionals per fer compatibles la seva afició esportiva amb la seva professió informàtica. "La idea inicial va ser crear un lloc web en el qual poguéssim aplicar tot el que estàvem aprenent a l'IIIA-CSIC per donar resposta a les necessitats dels aficionats a la pràctica d'esports com ara l'atletisme", recorda Teruel. [...]

Finixer en l'actualitat és una xarxa social per a esportistes i organitzadors d'activitats esportives i lidera el mercat a Espanya, segons les opinions d'esdeveniments esportius. Salvant les distàncies, "Finixer és com el TripAdvisor dels esdeveniments esportius", afirma Teruel donant per fet que molta gent sap que TripAdvisor és un dels líders mundials a internet en opinions i recomanacions d'usuaris d'hotels, restaurants i serveis de viatges.

A part de tenir el calendari actualitzat d'activitats i valoracions sobre aquestes activitats emeses per participants, els prop de 15.000 usuaris actuals de Finixer poden fer el seu perfil públic, conèixer altres esportistes o clubs de perfil similar i participar en les múltiples activitats i propostes d'aquesta xarxa social especialitzada.

[Fragments de l'article publicat a la pàgina 'De la ciència al mercat' del suplement 'Diners' del diari La Vanguardia. Text: Joaquim Elcacho. Disponible en edició paper i en edició electrònica Premium -per a subscriptors-]