13 de novembre 2013

Incendis forestals, ara també al mes de novembre (Comentari breu al 'El món a RAC-1)


(Comentari breu emès al programa de ràdio 'El món a RAC-1' el 13 de novembre 2013. 08:10 hores)

El foc de l'Empordà ens ha sorprès dos mesos després que els consellers d'Interior i Agricultura presentessin al Parlament el balanç positiu de la campanya anti-incendis d'aquest estiu.

Les pluges de la primavera van evitar que la retallada d'efectius en la prevenció i extinció d'incendis acabés amb una tragèdia per als boscos de Catalunya però, una vegada més, la natura ens ha demostrat que mai podem abaixar la guàrdia.

Després de tres mesos sense pluges importants i amb tramuntanades com la d'aquesta setmana els boscos es troben ara més secs que el passat mes de juliol...

Per això no ens ha de sorprendre que les flames arribin aquest any més enllà de la Castanyada, sobretot perquè encara hi ha gent que es pensa que les voreres de les carreteres estan fetes per recollir les burilles o que els boscos es netegen sols.

I encara sort que tenim un cos de Bombers que es mereix tots els nostres elogis...

Els boletaires saben des de fa setmanes que estem passant una tardor molt dolenta, ara cal que les administracions i la resta de ciutadans en prenguin nota.

Joaquim Elcacho, periodista especialitzat en medi ambient i ciència, coordinador de La Vanguardia Natural, canal de medi ambient de LaVanguardia.com