14 d’abril 2013

L'empresa Aromics participa en la creació d'un detector per a una malaltia greu de les abelles


L’empresa biotecnològica Aromics, creada el 2005 a Barcelona, és un dels tres socis tecnològics que participa en el consorci del projecte Cleanhive per al desenvolupament d’un sistema de detecció d’una de les malalties que estan destruint els ruscos. Gràcies a aquest projecte, en concret, s’ha desenvolupat un sensor per a la detecció fàcil i a baix cost de la nosemosi.

El dispositiu conté uns anticossos que reaccionen quan es posen en contacte amb el patogen i deixen veure un senyal acolorit quan la mostra d’abelles que se sotmet a la prova conté espores de Nosema (el paràsit que causa la malaltia). D’aquesta manera es facilita una detecció ràpida de la malaltia i la lluita contra l’extensió del patogen a altres ruscos. Aromics ha participat en el projecte i ha contribuït en la part que permet el reconeixement de l’anticòs i l’antigen; també en el tractament de la mostra que s’ha de fer per poder mesurar el resultat.

+ informació: Reportatge a la pàgina 'De la ciència al carrer', del suplement 'Diners' de La Vanguardia. Diumenge, 14 d'abril 2003. Text: Joaquim Elcacho