06 de març 2013

Nous indicis sobre els efectes positius del te verd en la prevenció de l'Alzheimer


Investigadors de la Universitat de Michigan han descobert un nou benefici potencial de l'EGCG, una de les molècules que es troben en el te verd. Segons un article publicat Proceedings of the National Academy of Sciences, l'equip liderat per Mi Hee Lim han fet servir en laboratori un extracte de te verd per controlar la formació d'agregacions de beta amiloide, associades amb l'Alzheimer. Segons els investigadors la molècula específica en el te verd EGCG impedeix la formació d'agregats i trenca les estructures d'agregats en les proteïnes que contenien metalls (coure, ferro i zinc).

Els resultats d'aquest treball són molt preliminars i es limiten, de moment, a proves en laboratori però reforcen molts altres resultats anteriors que mostren efectes positius del te verd en la prevenció de malalties neurodegeneratives.

http://www.pnas.org/content/early/2013/02/19/1220326110.abstract
http://www.sciencedaily.com/releases/2013/03/130305145137.htm

------------- Visiteu també  www.comunicaciencia.cat ------------