07 de març 2013

Menjar 50 grams de salsitxes al dia augmenta un 18% el risc de mortalitat


Qui menja més de 40 grams al dia de salsitxes, embotits o altres tipus de carn processada es busca problemes de salut: per cada 50 grams de carn processada que es menja al dia el risc de mortalitat augmenta en un 18%. Aquest és el resultat d'un estudi dut a terme amb prop de 450.000 persones per l'Institut de Medicina Social i Preventiva de la Universitat de Zuric en col·laboració amb experts d'una desena d'altres països d'Europa.

"Estimem que el tres per cent de totes les morts prematures es pot atribuir a l'alt consum de carn processada", resumeix Sabine Rohrmann investigadora de l'Institut de Medicina Social i Preventiva de la Universitat de Zuric i lider d'aquest treball, inclòs en l'estudi general d'Investigació Prospectiva Europea sobre Càncer i Nutrició. Els resultats es publiquen aquesta setmana a la revista BMC Medicine.

-------  Més informació a www.comunicaciencia.cat  --------